الكمية تكفي: 4 أشخاصوقت التحضير: 20 دقيقةوقت الطهي: 120 دقيقة المقادير: 5 كيلو دكر بط ثمرة بصل عدد 1 مكعب مرقة ماجى مقدار ملح وفلفل وكمون وقرفه 1/2 2 كوب رز مغسول التحضير: اول حاجة تغسليه كويس بالمية والصابون والدقيق وبعدين دعكتو بملح لمون من برة وجوة عشان الزفارة تروح خالص وبعدين بالمية تاني كتير كتير لحد ما ينضف
وبعدين تعيدي على تنضيفو و تشيلي اي ريش صغير
تسيبيه يتصفى من المية على جنب وتحضري خلطة الحشو الطبخ: شوح 3 بصلات مبشورة عالنار في معلقتين سمنة لحد ما تصفر
تضيفي مكعب مرقة ماجي وملح وفلفل وكمون وقرفة
تحمريهم شوية مع البصل
تضيفي 2.5 كوب رز مغسول وتقلبي كويس
نشوح الرز مع البصل والبهار حوالي 3 ق عالنار ونطفي عليه
نبدا نحشي البطه كويس
ونقفله بالكبدة والقنصة بتاعتو
ونقفل بطنه بخله خشب
تجيبي اكبر حلة عندك وتحطي فيها معلقة زيت 3 بصلات مقطعة انصاص وحبهان ومستكة وورق لورا وملح وفلفل ونقلب
وهنا حطيت البطه يتشوح معاهم
ونقلبه على الجنب التانى
وبعدين غليت مية في الكاتل وحطيتها عليه
وبعد ما يستوى نحطه تحت الشوايه علشان يتحمر
وبالهنا والشفا