منتدي الافريقي الصغير
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

فية كل ما تحتاجة و اشياء فوق الخيال


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

طريقة عمل كاتشب بيتي

اذهب الى الأسفل  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

1طريقة عمل كاتشب بيتي Empty طريقة عمل كاتشب بيتي الخميس يناير 05, 2012 12:18 am

Mustafa

Mustafa
Admin

الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 20 دقيقة
وقت الطهي: 60 دقيقة
المقادير: كيلو طماطم 3/4 كوب سكر 2 ملعقة كبيرة ملح 1/4 كوب خل ابيض 2 ملعقة كبيرة خردل مقدار مستردة 1/4 كوب خل ثمرة طماطم مقدار ورقه غار 3 حبات قرنفل التحضير: كيلو طماطم طازجة ,تغسل جيدآ .
نسلقها لمدةدقيقة ونقشرها .
نفرم الطماطم المتقشرة على الماكنه المنزليه المتوفرة عندك ,ونصفيها كويس من بذورها .
كده احنا جهزنا الطماطم لبداية شغلنا ,,
نحط الطماطم في حلة على النار متوسطه واحنا بنرقبها ونقلب من وقت للتاني ,ونخليها تغلي لمدة نص ساعة .
نركز شوية للخطوات الجاية ....
1. ها نضيف 34كوب سكر .
2. معلقتين كبار ملح .
3. 14كوب خل ابيض .
4.معلقتين كبار خردل .
طبعآ ها نخلط المستردة في 14 كوب الخل كويس مع بعض الاول وبعدين ها نضيفهم للطماطم .
5. في قطعه شاش ابيض نحط ورقه غار مع 3كبش قرنفل ونربطهم كويس وننزلهم في الحله .
ها نحرك الخليط على النار
اخر خطوة ها نضيف معلقه ونص نشا مع معلقتين مايةونضيفهم للطماطم ايلي بقى كاتشب الطبخ: اخر خطوة ها نضيف معلقه ونص نشا مع معلقتين مايةونضيفهم للطماطم ايلي بقى كاتشب ونحرك كويس كام دقيقة كده وها نكون حصلنا على كاتشب بيتي سميك القوام .
وطبعآ صنعه في الصيف عشان الطماطم بيكون لونها احمر غامق جميل وفيها الطعم الحلو .
ولا تستحق لايضافه اي صبغه لونية .
عبيها احفظيها في الثلاجة ,وتاكليها بالهنا






https://alafreky3alsagear.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى