الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 20 دقيقة
وقت الطهي: 60 دقيقة
المقادير: كيلو طماطم 3/4 كوب سكر 2 ملعقة كبيرة ملح 1/4 كوب خل ابيض 2 ملعقة كبيرة خردل مقدار مستردة 1/4 كوب خل ثمرة طماطم مقدار ورقه غار 3 حبات قرنفل التحضير: كيلو طماطم طازجة ,تغسل جيدآ .
نسلقها لمدةدقيقة ونقشرها .
نفرم الطماطم المتقشرة على الماكنه المنزليه المتوفرة عندك ,ونصفيها كويس من بذورها .
كده احنا جهزنا الطماطم لبداية شغلنا ,,
نحط الطماطم في حلة على النار متوسطه واحنا بنرقبها ونقلب من وقت للتاني ,ونخليها تغلي لمدة نص ساعة .
نركز شوية للخطوات الجاية ....
1. ها نضيف 34كوب سكر .
2. معلقتين كبار ملح .
3. 14كوب خل ابيض .
4.معلقتين كبار خردل .
طبعآ ها نخلط المستردة في 14 كوب الخل كويس مع بعض الاول وبعدين ها نضيفهم للطماطم .
5. في قطعه شاش ابيض نحط ورقه غار مع 3كبش قرنفل ونربطهم كويس وننزلهم في الحله .
ها نحرك الخليط على النار
اخر خطوة ها نضيف معلقه ونص نشا مع معلقتين مايةونضيفهم للطماطم ايلي بقى كاتشب الطبخ: اخر خطوة ها نضيف معلقه ونص نشا مع معلقتين مايةونضيفهم للطماطم ايلي بقى كاتشب ونحرك كويس كام دقيقة كده وها نكون حصلنا على كاتشب بيتي سميك القوام .
وطبعآ صنعه في الصيف عشان الطماطم بيكون لونها احمر غامق جميل وفيها الطعم الحلو .
ولا تستحق لايضافه اي صبغه لونية .
عبيها احفظيها في الثلاجة ,وتاكليها بالهنا
وقت التحضير: 20 دقيقة
وقت الطهي: 60 دقيقة
المقادير: كيلو طماطم 3/4 كوب سكر 2 ملعقة كبيرة ملح 1/4 كوب خل ابيض 2 ملعقة كبيرة خردل مقدار مستردة 1/4 كوب خل ثمرة طماطم مقدار ورقه غار 3 حبات قرنفل التحضير: كيلو طماطم طازجة ,تغسل جيدآ .
نسلقها لمدةدقيقة ونقشرها .
نفرم الطماطم المتقشرة على الماكنه المنزليه المتوفرة عندك ,ونصفيها كويس من بذورها .
كده احنا جهزنا الطماطم لبداية شغلنا ,,
نحط الطماطم في حلة على النار متوسطه واحنا بنرقبها ونقلب من وقت للتاني ,ونخليها تغلي لمدة نص ساعة .
نركز شوية للخطوات الجاية ....
1. ها نضيف 34كوب سكر .
2. معلقتين كبار ملح .
3. 14كوب خل ابيض .
4.معلقتين كبار خردل .
طبعآ ها نخلط المستردة في 14 كوب الخل كويس مع بعض الاول وبعدين ها نضيفهم للطماطم .
5. في قطعه شاش ابيض نحط ورقه غار مع 3كبش قرنفل ونربطهم كويس وننزلهم في الحله .
ها نحرك الخليط على النار
اخر خطوة ها نضيف معلقه ونص نشا مع معلقتين مايةونضيفهم للطماطم ايلي بقى كاتشب الطبخ: اخر خطوة ها نضيف معلقه ونص نشا مع معلقتين مايةونضيفهم للطماطم ايلي بقى كاتشب ونحرك كويس كام دقيقة كده وها نكون حصلنا على كاتشب بيتي سميك القوام .
وطبعآ صنعه في الصيف عشان الطماطم بيكون لونها احمر غامق جميل وفيها الطعم الحلو .
ولا تستحق لايضافه اي صبغه لونية .
عبيها احفظيها في الثلاجة ,وتاكليها بالهنا